|
detail zboží
Česká a slovenská kuchařka 75 klasických receptů
Ivana Veruzabová |
|
Jazyk: |
|
Vydavatel: |
Svojtka |
Počet stran: |
116 |
ISBN: |
978-80-256-0968-2 |
EAN: |
9788025609682 |
Vydání: |
03/2013 |
Vazba: |
Pevná bez přebalu lesklá |
Rozměry (vך×t): |
285 × 233 × 12 |
Hmotnost: |
0,75 kg |
|
Je nám líto, Vámi požadovaný titul je již rozebrán. Děkujeme Vám za pochopení. |
Stravovací zvyklosti u nás do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, České země zase byly dlouho pod vládou Němců a Rakušanů, a právě odtud pochází obliba kysaného zelí, brambor, knedlíků a masa v tradiční české kuchyni. Přesto mají kuchyně obou zemí své typické rysy a charakteristická jídla.
Tato kuchařka obsahuje 75 klasických receptů - od polévek, předkrmů a chuťovek přes úpravu masa a prřípravu sladkých i vegetariánských jídel až po přípravu dezertů a pečiva. Recepty jsou přesně rozepsány a doprovází je 340 názorných barevných fotografií, takže i kuchař-začátečník přípravu jídel hravě zvládne.
Chcete se naučit uvařit poctivou gulášovou polévku, upéct bramboráky, naložit utopence, připravit kuře na paprice, plněnou papriku, segedínský guláš, koprovou omáčku, halušky, nudle s mákem, langoše, lívance, jablečný štrúdl nebo ovocné knedlíky? Příprava klasických českých a slovenských jídel nemusí být výsadou jen našich babiček!
|